Archidat Partners - nieuws - opleidingen-voor-(staal)constructeurs-van-start
Javascript is uitgeschakeld

Opleidingen voor (staal)constructeurs van start

Geplaatst: 14-07-2015
Opleidingen voor (staal)constructeurs van start
Beeld: Bouwen met Staal

Constructeurs die hun kennis en vaardigheden in het ontwerpen, berekenen en detailleren van staalconstructies willen vergroten (óf opfrissen) kunnen terecht bij drie constructeursopleidingen van Bouwen met Staal (BmS). In september starten: Staalbouwkundig tekenaar/constructeur, Staalconstructeur BSEng en Staalconstructeur MSEng.

Staalbouwkundig tekenaar/constructeur
Op 15 september begint Staalbouwkundig tekenaar/constructeur. Deze tweejarige opleiding helpt tekenaars met een vooropleiding op MBO-niveau (richting bouwkunde, werktuigbouw of weg- en waterbouw) op weg naar volwaardig functioneren als tekenaar/constructeur of (assistent-)unitleider bij een ingenieursbureau, bouwonderneming of staalconstructiebedrijf. De theorie op de vakgebieden wiskunde, mechanica van constructies, bereke-nen van staalconstructies, materiaalkunde en fabricage en montage gaat vergezeld van vele praktische rekenvoorbeelden. Wie slaagt voor deze HBO-opleiding óf een andere bouwtechnische HBO-studie succesvol afrondt, heeft toegang tot de opleiding Staalconstructeur BSEng.
- programma, deelnameinfo en aanmelden

Staalconstructeur BSEng
Deze bacheloropleiding levert – vanaf 8 september a.s. – een jaar lang alle benodigde kennis en competenties voor het zelfstandig berekenen van (staal)constructies. Het programma bestaat uit twee blokken. Het eerste blok loopt tot maart 2016 en behandelt het construeren met staal, beton en hout, materiaalkunde, wiskunde, mechanica, grondmechanica en de normen en richtlijnen voor constructies. Daarna kan de cursist zich specialiseren in bijvoorbeeld staalconstructies of materiaalkunde. Het diploma Staalconstructeur BSEng is (samen met de voltooide HBO-vooropleiding) goed voor 400 Kenniseenheden Constructeursregister én toelating tot de opleiding Staalconstructeur MSENg.
- programma, deelnameinfo en aanmelden

Staalconstructeur MSEng
Deze masteropleiding richt zich op Staalconstructeurs BSEng en andere HBO-ers die constructief zijn afgestudeerd en bij voorkeur ook enkele jaren relevante werkervaring meebrengen. Tijdens de opleiding ontwikkelt de constructeur volledige zelfstandigheid in het ontwerpen en berekenen van staalconstructies van gebouwen en civiele werken.

Het driejarige opleidingstraject wordt afgesloten met een afstudeerproject, te verdedigen voor de examencommissie. Geslaagde deelnemers mogen ‘Master of Structural Engineering (MSEng)’ achter hun naam zetten. Deze internationaal erkende titel wordt verleend door de TU Delft. Bovendien worden 160 Kenniseenheden voor het Constructeursregister toegekend.
- programma, deelnameinfo en aanmelden

Meer informatie
www.bouwenmetstaal.nl/opleidingen

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Luxlight
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
  • De Hoop Pekso
  • Wienerberger
Sluit deze advertentie