Oplossing voor de 'gevel-platdak' aansluiting: de Mura
Javascript is uitgeschakeld

Oplossing voor de 'gevel-platdak' aansluiting: de Mura

Geplaatst: 06-01-2015
Oplossing voor de 'gevel-platdak' aansluiting: de Mura
Beeld: IsoniQ

Een gemis aan innovatieve producten in de bouw heeft geleid tot de geboorte van IsoniQ, een nieuw bedrijf op bouwinnovatiegebied. Hein Coenen, directeur van IsoniQ, heeft één missie: het ontwikkelen van slimme en innovatie oplossingen voor het goed isoleren van de bouwaansluitingen. Deze missie krijgt gestalte met de lancering van een revolutionair product: de Mura. Dit product moet, als het aan IsoniQ ligt, de nieuwe standaard in de bouw worden op het gebied van isolatie van 'gevel- platdak' aansluitingen. De Mura wordt in 2015 voor het eerst 'live' aan de branche gepresenteerd op de BouwBeurs 2015, van 9 tot en met 13 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

IsoniQ is een nieuw bedrijf gespecialiseerd in slimme, innovatieve oplossingen voor de bouw. Het bedrijf combineert het bedenken van innovaties als denktank met het feitelijk produceren van fysieke oplossingen voor de bouw. IsoniQ werkt nauw samen met producenten en innovators uit de bouwsector om zo te voldoen aan de hoogste bouw-, en isolatiestandaarden voor lastige detailleringen.

'Door stijgende isolatiewaarden en verhoogde luchtdichtheidsnormen mist de bouw momenteel een aantal producten om de bouwschil beter, eenvoudiger uitvoerbaar én duurzamer te maken. Dit gemis komen we vooral tegen bij de aansluiting van isolatievlakken. Wij zochten iets om het warmteverlies in de gebouwschil ter plaatse van de bouwknoop te verminderen, oftewel de koudebrug te voorkomen. Maar dit soort producten is er gewoonweg niet. De Mura is dan ook letterlijk en figuurlijk een gat in de markt. Dat is de reden waarom we IsoniQ opgericht hebben; om slimme oplossingen voor de bouw te bieden’, aldus Hein Coenen.

Het eerste product uit de fabriek van IsoniQ is de Mura (afkorting voor muurrand), dat de aansluiting tussen gangbare isolatievlakken (plat dak- en gevelisolatie) vormt. De Mura vervangt de traditionele dakopstand en biedt tal van voordelen. 'Het is onder andere de hoogst haalbare isolerende oplossing voor dit detail.'

Voordelen
IsoniQ heeft octrooi aangevraagd op de Mura en dit is inmiddels ook verleend. Het product is daarmee per definitie onderscheidend en innoverend. Voor het grootste deel gemaakt van duurzaam EPS (in de volksmond beter bekend als piepschuim) en hout is de Mura bijzonder licht én multi toepasbaar. De Mura kan in de casco bouwfase op het dak bevestigd worden, zodat het casco zeer vroeg in het bouwproces waterdicht gemaakt kan worden. Hiermee wordt onnodig extra vocht in het bouwwerk voorkomen.

De Mura is eenvoudig te plaatsen en sluit naadloos aan op het traditionele bouwproces. Het zet de luchtspouw aan de bovenzijde dicht. En door middel van haakankers kunnen de bovenste lagen metselwerk afgekneld worden, waardoor loszittende metselstenen worden voorkomen. Daarnaast is de Mura een zeer voordelig alternatief ten opzichte van de huidige bouwknoopoplossingen.

Het product Mura is interessant voor architecten, bouwkundigen, constructeurs, aannemers en dakdekkers, kortom: het biedt voordelen voor de gehele bouwkolom!

De Mura wordt officieel gepresenteerd tijdens de Week van de Bouw, van 9 tot en met 13 februari, in de Jaarbeurs in Utrecht.

IsoniQ pakt door met innovaties voor de bouw en zal medio 2015 meer unieke en innovatieve bouwproducten op de markt brengen.

Meer informatie
www.isoniq.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Carlisle Construction Materials
  • Kawneer
  • Heembeton
  • Therminon
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • SOPREMA
Sluit deze advertentie