Opvallende gevel voor nieuw schoolgebouw
Javascript is uitgeschakeld

Opvallende gevel voor nieuw schoolgebouw

Geplaatst: 25-05-2021
Opvallende gevel voor nieuw schoolgebouw

Op de Avignonlaan 11 te Eindhoven is een nieuw schoolgebouw gerealiseerd. Dit project is een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden met minerale steenstrips van Alsecco. Zo is het overgrote deel van de gevel afgewerkt met gemĂȘleerde minerale steenstrips in zandkleur, zachtgroen en antraciet grijs.

Daarnaast is er gebruik gemaakt van grootformaat steenstrips, de zogeheten Freestyle steenstrips, die tailormade voor dit project werden ontworpen. Deze zijn in opvallende kleuren en hebben een houtstructuur. Ook is er staand metselwerk aangebracht met een bijzonder lijnenspel. Dit is vaak met traditioneel metselwerk niet uitvoerbaar.

Het voormalige Stedelijk College is grotendeels gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Alleen de gymzalen zijn blijven staan; die kregen een forse opknapbeurt. Het schoolgebouw huisvest nu Aloysiusscholen De Korenaer Rector Baptistlaan, De Korenaer Strausslaan en De Rungraaf.

De school is opgeleverd als een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Dit werd mede mogelijk gemaakt door een combinatie van 2 typen Alsitherm EPS isolatieplaten. Met de gevelisolatiesystemen van Alsecco zorgt u voor een hoge isolatiewaarde van een gebouw of woning. TGI b.v. realiseerde dit project in opdracht van Dura Vermeer.

Wilt u meer informatie over minerale steenstrips of twijfelt u welk type steenstrips voor uw project het meest geschikt zijn? Neem dan contact met Alsecco op.

Link naar project: https://alsecco.nl/nieuwbouw-renovatie-school/

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
Sluit deze advertentie