Perfect klangensysteem speciaal voor muurafdekkap met balust
Javascript is uitgeschakeld

Perfect klangensysteem speciaal voor muurafdekkap met balusters

Geplaatst: 10-02-2015
Perfect klangensysteem speciaal voor muurafdekkap met balusters
Beeld: Roval

Innovatie zit ‘m niet zozeer in de complexiteit van vernieuwing, maar vooral in de creativiteit en functionaliteit en vaak juist ook in de eenvoud. Dat is zeker van toepassing op het unieke en gepatenteerde klangensysteem voor muurafdekkappen van Roval Aluminium.

Dit klangensysteem is uitgerust met een zogenaamde klikveer, waarover de muurafdekkap vastgeklikt wordt. De muurafdekkap wordt hierdoor schroefloos bevestigd. Groot voordeel hiervan is dat er niet in de muurafdekkap geboord hoeft te worden. De kap blijft hierdoor mooi strak en glad en kent geen zwakke plekken. Dit komt niet alleen de levensduur ten goede, maar ook de esthetische kwaliteiten.

Klangensysteem voor balusters
Roval Aluminium heeft dit klangensysteem verder geperfectioneerd ten behoeve van de balustersystemen, die de ontwikkelaar en leverancier van aluminium bouwmaterialen in diverse varianten in eigen huis produceert. Deze balustersystemen worden niet op de muurafdekkap bevestigd, maar zijn erin verzonken (blinde bevestiging). Ook hier geldt dat de esthetische en duurzame kwaliteiten van de muurafdekkap behouden blijven. De klang wordt gemonteerd met een erop gelaste platstaf. Hier wordt de muurafdekkap, die hiervoor is uitgekeept, overheen geschoven. Die uitkeping moet zo klein mogelijk worden gehouden. Dit betekent dat de muurafdekkap er volledig verticaal overheen moet worden geschoven. Dit belemmert echter dat bij bevestiging de kap in een hoek over de enkelvoudige klikveer heen kan worden gedrukt. Daarom heeft Roval de klang uitgerust met een dubbele klikveer, zodat de kap eenvoudigweg verticaal over de platstaf kan worden geschoven en vervolgens kan worden vastgeklikt. Hierna kan het balustersysteem worden gemonteerd (staanders en handrail). Innovatie in alle eenvoud. Maar wel eenvoud met grote gevolgen. Het complete systeem – klang, muurafdekkap en baluster – kenmerkt zich door een zeer strakke en kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Bovendien wordt de muurafdekkap niet verzwakt door schroefgaten, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Niet voor niets kiezen architecten vaak om die reden voor de aluminium muurafdeksystemen van Roval Aluminium in combinatie met de aluminium balusters. Ook opdrachtgevers en gebouweigenaren profiteren van deze innovatieve toepassing, die niet alleen zorgt voor een snelle montage (tijd is geld), maar ook van het onderhoudsarme karakter van het complete systeem.

Meer informatie
www.roval.nl/producten/31/Balusters

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
  • VBI
Sluit deze advertentie