Prestigieus Westfield Mall met duurzame emco entreematten
Javascript is uitgeschakeld

Prestigieus Westfield Mall met duurzame emco entreematten

Geplaatst: 25-10-2022
Prestigieus Westfield Mall met duurzame emco entreematten

Het winkelcentrum Leidsenhage is getransformeerd naar het omvangrijke Westfield Mall of the Netherlands. Een project met een voor Nederlandse begrippen ongekend ambitieniveau. Waar het begrip luxe beleving een nieuwe dimensie heeft gekregen. Dit is op maat gesneden voor emco, die voor de vele entrees de duurzame Marschall Original entreematten heeft geleverd. Zowel in een bijzondere ovaalvorm, rond als rechthoekig en fors in omvang. Alle entreematten zijn geschikt voor zwaar verkeer, zoals scootmobielen, palletwagens en extreme verkeersstromen.

Knap staaltje maatwerk
Het winkelcentrum heeft op al z’n hoeken grote entrees en heeft tussendoor ook nog kleinere entrees. Maar op de plek waar de meeste bezoekers het winkelcentrum toetreden, heeft MVSA Architects een extra gebaar gemaakt. Daar krult de organisch vormgegeven gevel ver omhoog en naar buiten, en loopt de gevelbekleding door naar binnen. Het is duidelijk: dit is de hoofdentree. Deze prestigieuze entree heeft een evenzo bijzondere entreemat, die opvalt door zijn ovale vorm en forse omvang. Een knap staaltje maatwerk van emco. Ook de overige entrees, zowel de grote entrees op de hoeken als de kleinere, zijn voorzien van emco entreematten, die harmonieus in het ontwerp zijn ingepast.

Organisch en strakke vormen
De hier toegepaste entreematten emco Marschall Original 522 os/R kunnen in allerlei vormen worden toegepast. Bij dit project heeft MVSA Architects gekozen voor zowel ovale, ronde (in de tourniquet) en rechthoekige entreematten. Qua afmetingen zijn de entreematten gerust fors te noemen, zodat er veel mensen tegelijk kunnen passeren.

In het ontwerp van de winkelpassages heeft de architect bewust gekozen voor een zwart/wit contrast, zodat de aandacht naar de winkels uit gaat. Om die reden is gekozen voor tapijtstrookinlagen in de kleur antraciet, die een contrast vormen met de lichte aangrenzende tegelvloeren. Voor de serie Marschall is ook gekozen wegens het extra sterke aluminium profiel. Dit zorgt ervoor dat deze entreematten geschikt zijn voor zwaar verkeer, zoals scootmobielen, palletwagens en extreme verkeersstromen. Daarbij zorgen de tapijtstrookinlagen voor de optimale opvang van fijn vuil. Dankzij de forse omvang van de mat zal er weinig vuil naar binnen worden gelopen.

Emco is een fabrikant die meedenkt en bijzondere oplossingen aandraagt. Geen standaard, maar design en maatwerk. Met een hoge kwaliteit die aansluit bij de strategie om een duurzaam gebouw te realiseren.

Westfield Mall of the Netherlands | emco Bau (emco-bau.com)

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
Sluit deze advertentie