Roval-RoofGuard®: lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging
Javascript is uitgeschakeld

Roval-RoofGuard®: lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging

Geplaatst: 28-07-2020
Roval-RoofGuard®: lichtgewicht aluminium dakrandbeveiliging

De wet- en regelgeving is er duidelijk over: Er moeten voorzieningen worden getroffen om het platte dak veilig te kunnen betreden. Al is het voor de kleinst mogelijk reparatie: veiligheid boven alles. Sterker nog: valbeveiliging dient reeds in het ontwerp te worden meegenomen.

Roval Aluminium heeft met de Roval-RoofGuard® een aluminium dakrandbeveiliging ontwikkeld die het mogelijk maakt om veilig op het dak te werken. De RoofGuard® is geschikt voor platte en licht hellende daken tot een hellingsgraad van 10.

Het systeem kent vele voordelen. Dankzij het aluminium is het licht van gewicht, waardoor montage vereenvoudigd wordt. Bovendien is het systeem modulair en daardoor geschikt voor grotere en kleinere oppervlaktes. De Roval-RoofGuard® wordt met name toegepast in situaties, waarin het dak af en toe betreden moet worden.

Meerdere functies
Het voorkomen van valgevaar is overigens niet de enige functie. Het systeem is ook uitermate geschikt om risicovolle zones op het dak af te schermen. Lichtkoepels op daken bijvoorbeeld, die een extra risico vormen, maar ook installaties die op het dak worden geplaatst kunnen afgeschermd worden. Denk hierbij aan airco-installaties, nutsvoorzieningen of – in sommige gevallen – zonnepanelen. Door het aluminium hekwerk rondom deze gebieden te plaatsen wordt de veiligheid vergroot. Hoewel de RoofGuard® uit aluminium is vervaardigd, is het systeem uiterst stabiel. Dit wordt bevestigd door de certificering conform EN 13374, klasse A.

Opbouw
De kern van de aluminium dakrandbeveiliging van Roval bestaat uit aluminium staanders, leuningen en liggers met contragewichten. Roval heeft zelf een ijzersterke aluminium koppelvoet ontwikkeld, waarin de staanders worden geplaatst. Vanuit deze koppelvoet lopen de aluminium liggers horizontaal (iets boven het dakoppervlak) rechtstreeks in contragewichten. Deze contragewichten, die van gerecycled kunststof zijn gemaakt, zorgen voor de vereiste stabiliteit.

Extra opties
Het systeem kent nog meer voordelen. Het is opgebouwd uit aluminium en behoeft daardoor nauwelijks onderhoud. Het is corrosiebestendig en gaat jarenlang probleemloos mee zonder aan kwaliteit in te boeten. Een nuttige optie is dat de RoofGuard® is uit te rusten met Ledverlichting in de (optionele) plint. Handig als het dak bijvoorbeeld bij duisternis moet worden betreden. Meer weten over de Roval-RoofGuard®? Download dan het leaflet voor vluchtige blik of de uitgebreide brochure.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VELUX Nederland
  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie