Schöck neemt belang in gevelbouwer GIP
Javascript is uitgeschakeld

Schöck neemt belang in gevelbouwer GIP

Geplaatst: 17-04-2019
Schöck neemt belang in gevelbouwer GIP

Twee specialisten, één doel: Schöck Bauteile GmbH en GIP GmbH gaan intensiever samenwerken. Met terugwerkende kracht neemt Schöck per 1 januari 2019 een belang van 25,1 procent in de gevelbouwer.

Als specialist in thermische onderbrekingen lanceerde Schöck in 2018 het Isolink® TA-S gevelanker en biedt daarmee een alternatief voor metalen verankeringen in geventileerde gevels. GIP is een expert op het gebied van geveltechniek en biedt verschillende gevelsystemen aan. Met dit partnership stellen beide bedrijven zich ten doel om gevelsystemen te ontwikkelen en aan te bieden voor nationale en internationale klanten.

Gevelarchitectuur is een onderwerp dat ook in de toekomst van groot belang zal blijven. Naast het aanbieden van constructief en esthetisch hoogwaardige gevelsystemen, moeten ontwerpers ook kunnen vertrouwen op een uitstekende thermisch isolatie. GIP heeft de afgelopen vijftien jaar een goede reputatie opgebouwd met tal van referentieprojecten en bewezen de nodige expertise te hebben om complexe technische en architecturale uitdagingen aan te gaan. Met het Isolink® gevelanker voegt Schöck hier bouwfysische zekerheid aan toe.

"Het Schöck Isolink® gevelanker is de enige gecertificeerde en thermisch isolerende bevestiging van moeilijk ontvlambaar glasvezelcomposiet. Hierdoor is het de perfecte aanvulling op onze metalen gevelsystemen, die we op maat ontwerpen en produceren en vervolgens als een compleet systeem op de bouwplaats leveren. Samen met Schöck willen we actief de markt op met ons volledige assortiment en samen met deze sterke partner onze marktpositie verder uitbreiden", zegt Olaf Sippel, Managing Partner van GIP GmbH.

Alfons Hörmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Schöck Bauteile GmbH voegt hieraan toe: "We kijken uit naar de nieuwe samenwerking met gevelspecialist GIP. Hiermee breiden we ons topproduct Isolink® uit met de nodige expertise en adviesvaardigheid. Samen willen we de groeiende gevelmarkt energie-efficiënte, eenvoudige en tegelijkertijd economische systeemoplossingen aanbieden. Met het nieuwe partnerschap willen we stapsgewijs nationale en internationale markten gaan bedienen. "

De eerste gezamenlijke projecten zijn al succesvol uitgevoerd in Stockholm en in verschillende regio's van Duitsland.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
Sluit deze advertentie