Styrofoam C2C Certified
Javascript is uitgeschakeld

Styrofoam C2C Certified

Geplaatst: 30-07-2013
Styrofoam C2C Certified

Dow Building Solutions heeft een strenge, externe evaluatie van haar isolatieproducten voor de bouw doorstaan. De evaluatie werd uitgevoerd door MBDC (McDonough Braungart Design Chemistry, LLC), een mondiale organisatie, gespecialiseerd in duurzaamheidsadvies en productcertificatie.

STYROFOAMTM geëxtrudeerd polystyreen hardschuim isolatie heeft na deze evaluatie een Cradle to Cradle® certificering behaald. In dit proces worden producten beoordeelt op kwaliteiten met betrekking tot gezondheid voor mens en milieu en recyclebaarheid.

"We kozen voor het Cradle to Cradle certificatie proces, omdat het wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide product evaluaties over een breed spectrum van criteria", zegt Scott Young, algemeen directeur energie-efficiëntie en duurzaamheid voor Dow Building Solutions. "Dow heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om oplossingen die energie besparen en de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Nu hebben we een methode om onze progressie te meten op het gebied van nieuwe duurzaamheidscriteria. Dit proces zal bijdragen aan het bepalen van de juiste investeringen met betrekking tot de continue ontwikkeling van nieuwe producten en oplossingen."

Cradle to Cradle®-certificering door MBDC stelt een organisatie in staat om de duurzaamheid van zijn of haar producten te bepalen en te verbeteren, en dit naar de markt uit te dragen.

Cradle to Cradle gecertificeerde producten worden beoordeeld in vijf categorieën: materiaal gezondheid, materiaal hergebruik, gebruik van hernieuwbare energie, beheer van water en maatschappelijke verantwoordelijkheid. MBDC is een advies-en certificatiebedrijf dat klanten helpt bij het creëren van een positieve impact op het milieu - en niet alleen de vermindering van de negatieve impact.

De Cradle to Cradle criteria zijn geheel in lijn ligt met Dow's duurzaamheidsdoelstellingen voor 2015 , in het bijzonder op het gebied van hernieuwbare energie, beheer van water en sociale verantwoordelijkheid ", aldus Young. "Dow Building Solutions is een goed voorbeeld van hoe Dow de belofte van duurzaamheid waarmaakt. Dow heeft de industrie bij de hand genomen waar het gaat om het verbeteren van materialen en het opbouwen van wetenschappelijke principes om de bebouwde omgeving te verbeteren. Weten waar we nu zijn, waar we naartoe willen en hoe we er komen is essentieel voor ons continue streven naar progressie in duurzaamheid. "

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Holland Mast
  • Holonite
  • GevelMeesters
  • IsoBouw Systems
  • BMI Monier
  • Kingspan Insulation
  • Knauf
Sluit deze advertentie