Archidat Partners - nieuws - tegellijm-op-dekvloer-na-3-dagen
Javascript is uitgeschakeld

Tegellijm op dekvloer na 3 dagen

Geplaatst: 23-04-2015
Tegellijm op dekvloer na 3 dagen
Beeld: PCI

Om tijdsbesparing op te leveren heeft PCI speciaal voor jonge cementdekvloeren de populaire tegellijm PCI Flexmörtel doorontwikkeld naar twee bijzondere varianten, die onder garantie na 3 dagen respectievelijk een restvochtgehalte van 4 procent op cementdekvloeren kunnen worden toegepast.

Zodra een cementdekvloer beloopbaar is, gemiddeld na 3 dagen, kan keramiek worden aangebracht met de zeer flexibele PCI Flexmörtel S2, die voldoet aan C2 TE S2. Deze tegellijm is supersterk, met een hechtsterkte die ruim tweemaal zo hoog is dan die in de norm (1,0 N/mm2). Vooral voor grootformaat platen op vloerverwarming en buitentoepassingen wordt deze mortel aanbevolen. Bij vloerverwarming kan 7 dagen na het tegelen de verwarming al volledig worden aangezet, een opstookprotocol is niet nodig. Toepassing kan niet alleen als dunbed en middenbed, maar ook als vloeibed, ter vervanging van de buttering-floating methode. Na 28 dagen kan met deze lijm al keramiek worden aangebracht op beton. Deze lijm levert een de verwerker dus in vele opzichten tijdsbesparingen op.

Met PCI Flexmörtel S1 wordt keramiek op zandcementdekvloeren verlijmd zodra het restvochtgehalte is gedaald tot 4%. Deze mortel voldoet aan de norm C2 TE S1.

Beide tegellijmen zijn universeel inzetbaar, op wand en vloer, zowel binnen als buiten. Alle soorten keramiek kunnen ermee worden verlijmd op vele ondergronden, ook bij vloerverwarming. Toepassing van terras tot badkamer of zwembad.

Over de verwerkingseigenschappen, een zeer goede stand, ook bij zware tegels of platen en een smeuige mortel, waren de verwerkers die de producten hebben getest zeer enthousiast. Los van het bijkomende voordeel dat de mortels ook kunnen worden gebruikt om kleine oneffenheden uit te vlakken.

PCI Flexmörtel S1 en S2 worden geleverd in zakken van 20 kg.

PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen omvatten het gehele lijmproject, van primers, waterdichtingssystemen en XPS-hardschuimplaten tot tegellijmen, voegmortels en kitten. Aangevuld met bouwchemische producten, zoals aangiet- en betonreparatiemortels, kleurstoffen, vezels en reinigingsmiddelen.

Meer informatie
www.PCI-Afbouw.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • JET BIK Projecten
Sluit deze advertentie