TotaalDakConcept biedt door integrale aanpak betere platdakc
Javascript is uitgeschakeld

TotaalDakConcept biedt door integrale aanpak betere platdakconstructies

Geplaatst: 21-09-2018
TotaalDakConcept biedt door integrale aanpak betere platdakconstructies

Als enige partij in Nederland biedt TotaalDakConcept kwalitatief hoogwaardige, efficiente en duurzame integrale platdakoplossingen voor utiliteitsbouw- en woningbouwprojecten. TotaalDakConcept is een samenwerkingsverband van A-leveranciers die hun gezamenlijke dakproducten hebben verenigd in een vrij toegankelijke online bestekservice.

Deze integrale aanpak brengt voordelen met zich mee voor de gehele bouwkolom: van architect tot eindgebruiker. Het is niet zozeer de cumulatieve kracht waarmee TotaalDakConcept zich onderscheidt, maar veel meer de horizontale kruisbestuiving tussen de participerende partijen.

Architecten en bestekschrijvers beschikken via de online bestekmodule over een uitgebreide database van dakproducten, die op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor is een integrale platdakoplossing mogelijk. Doordat alle platdakonderdelen via deze bestekservice zijn te raadplegen, hoeft diezelfde architect niet bij verschillende leveranciers ‘te shoppen’. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook nog eens voor een betere kwaliteit, omdat de afzonderlijke dakproducten immers op elkaar zijn afgestemd.

Voordelen integrale aanpak
Ook voor opdrachtgevers en uitvoerende partijen heeft deze integrale oplossing alleen maar voordelen. Er wordt een snellere bouwtijd gerealiseerd, omdat onder meer de logistieke processen beter beheerst worden. Een kortere bouwtijd leidt bovendien tot lagere kosten. Samenwerking met TotaalDakConcept zorgt ook voor een duurzamer bouwproces en duurzamer eindresultaat. Logisch, want een snellere bouwtijd betekent een lagere C02-uitstoot en doordat er reeds in de ontwerpfase een kwalitatieve keuze wordt gemaakt – de bestekservice biedt immers niet anders - zijn de energetische dakprestaties optimaal. Dat wordt ook in de hand gewerkt doordat TotaalDakConcept kwaliteitsborging als een actief onderdeel ziet van het totale bouwproces.
Ook andere partijen uit de bouwkolom profiteren optimaal van de integrale aanpak van TotaalDakConcept. De synergie tussen producten en productinformatie binnen de bestekservice en de adviserende en actieve ondersteuning van TotaalDakConcept garandeert een optimale kwaliteit. Gebouweigenaren en -beheerders hebben hierdoor te maken met vaak aanzienlijk lagere onderhoudskosten.

Onlinebestekservice
De online bestekservice is al eerder genoemd. Het is één van de speerpunten van TotaalDakConcept. Via de module op de website zijn volledige platte daken samen te stellen, variërend van groendaken en parkeerdaken tot verblijfsdaken en gewone daken. Alle data die nodig zijn voor vrijwel elk plat dak, zoals isolatie, dakbedekking, dakbestrating, groenvoorzieningen, dakrandafwerking, bevestigingssystemen en daglichtoplossingen, zijn terug te vinden in de onlinebestekservice. Op www.totaaldakconcept.nl meer informatie over de aanpak, deelnemende leveranciers. Via de website is ook de online bestekservice gratis te raadplegen.

Overzicht deelnemers

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
Sluit deze advertentie