Archidat Partners - nieuws - uniek-geventileerd-systeem-voor-tegels-op-buitengevels
Javascript is uitgeschakeld

Uniek geventileerd systeem voor tegels op buitengevels

Geplaatst: 08-01-2015
Uniek geventileerd systeem voor tegels op buitengevels
Beeld: PCI Afbouw

Bij tegelen op gevels leverde vochtophoping tot nu toe problemen op. Gutjahr (CeraVent), PCI tegellijmsystemen en Agrob Buchtal hebben gezamenlijk een vochtregulerend en ontkoppelend systeem voor buitengevels ontwikkeId. Dit maakt het mogelijk dat vocht achter de tegels kan ontwijken. De geventileerde tegelafwerking is mooi, slijtvast en kan eenvoudig worden schoon gehouden.

In Nederland is het systeem met de mortels van PCI eind 2014 voor de eerste keer op grote schaal toegepast in vijf flats in Naaldwijk. PCI Fassadenkleber, PCI Fassadenspachtel en PCI Fassadenfug in combinatie met het ventilerings- en ontkoppelingssysteem CeraVent van Gutjahr vormden de basis voor het tegelwerk met een oppervlak van 480 m2. De Gutjahr-matten werden gelijmd en vervolgens met pluggen in de ondergrond verankerd. Nadat een spachtellaag was aangebracht, kon daarover worden getegeld. De werkzaamheden zijn in de loop van 2014 gestart en worden in februari 2015 afgerond.

PCI tegellijmsystemen houdt zich intensief bezig met projecten, zoals voor gevels, renovaties door woningbouwcorporaties en zwembaden. De toe te passen systemen omvatten op elkaar afgestemde producten die in combinatie zijn getest. Specialisten adviseren, begeleiden het project, geven technische ondersteuning en verzorgen trainingen voor de tegelzetters. Als aan alle voorwaarden is voldaan, verstrekt het bedrijf een projectgarantie van 10 jaar.

PCI tegellijmsystemen en bouwchemische hulpstoffen omvatten het gehele lijmproject, van primers, waterdichtingssystemen en XPS-hardschuimplaten tot tegellijmen, voegmortels en kitten. Aangevuld met bouwchemische producten, zoals aangiet- en betonreparatiemortels, kelderafdichtingssystemen en vloerverzegelingen.

Meer informatie
www.PCI-Afbouw.nl

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Wédéflex Duurzame Daksystemen
  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
Sluit deze advertentie