Archidat Partners - nieuws - van-emte-naar-coop-met-faay-scheidingswanden
Javascript is uitgeschakeld

Van EMTÉ naar Coop met Faay scheidingswanden

Geplaatst: 27-06-2019
Van EMTÉ naar Coop met Faay scheidingswanden

EMTÉ in Oudewater en de EMTÉ in Harmelen zijn beiden omgebouwd tot Coop. De winkels zijn volledig vernieuwd in de frisse en moderne Coop stijl. In Harmelen is naast de ombouw ook een geheel nieuw magazijn bijgebouwd.

VELTA Totaalprojecten heeft de verbouwing op zich genomen. Gekozen is voor de 3000 mm hoge massieve VP70 scheidingswand van Faay. Ruim 240 m2 flexibele wandelementen, die demontabel zijn, maar toch robuust. Schroefvastheid en snelheid waren twee belangrijke vereisten bij de verbouwing van de twee Coop supermarkten. Het soepele verloop van beide verbouwingen werd mede bereikt door heldere uitgangspunten en afstemming van de werkzaamheden vooraf. En natuurlijk met transparantie, korte lijnen, duidelijke afspraken, flexibiliteit en goed overleg tijdens de uitvoering.

Duurzame keuze
De 40 cm brede en 70 mm slanke VP70 panelen zijn gemaakt van bio-based materiaal en hebben een massieve kern van vlasscheven en een toplaag van gipskarton. Daardoor zijn ze brandwerend, geluidwerend en thermisch isolerend. En schroefvast: uitermate geschikt dus voor het monteren van zware elementen aan de wand in het Coop interieur.

Sneller, slimmer, sterker
Faay panelen zijn eindbeplating, spouwvulling en stijl- en regelwerk in één, wat zorgt voor een snelle (en dus kostenefficiënte) montage. Bij het plaatsen van de panelen zorgen de verbindingsveren voor het onderlinge verband en voor de koppeling met vloer en plafond. De panelen kunnen zo een voor een eenvoudig en snel geplaatst worden. De snelheid in de verbouwing was een vereiste. Dit is gunstig voor de doorlooptijd en bijbehorende bouwkosten, maar vooral ook voor de omzet van de supermarkt. Hoe sneller er gebouwd wordt, des te eerder is de Coop vestiging weer draaiende.

VELTA Totaalprojecten is begonnen als een kleine en flexibele speler in de afbouwmarkt. Door haar creativiteit, kennis flexibiliteit én haar goede prijs kwaliteit verhouding inmiddels uitgegroeid tot een compleet afbouw bedrijf met projecten door het gehele land. Voor bedrijven als La Place, Coop en Burger King hebben zij inmiddels al diverse mooie projecten mogen doen.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • JET BIK Projecten
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
Sluit deze advertentie