Veilig werken op het platte dak met de Roval-RoofGuard®
Javascript is uitgeschakeld

Veilig werken op het platte dak met de Roval-RoofGuard®

Geplaatst: 16-10-2017
Veilig werken op het platte dak met de Roval-RoofGuard®

De architect moet bij het ontwerp van gebouwen met platte daken rekening houden met verplichte veiligheidsvoorschriften die nodig zijn om het werken op het dak mogelijk te maken. Met de Roval-RoofGuard® heeft Roval Aluminium een nieuwe, lichtgewicht en modulaire aluminium dakrandbeveiliging ontworpen. De Roval-RoofGuard® is onderdeel van Roval-RoofSafety®Systems.

Veiligheidsnormen
De Roval-RoofGuard® is behoudens de uit gerecycled kunststof vervaardigde contragewichten, volledig uit aluminium opgebouwd. Dat heeft verschillende voordelen. Door het geringe gewicht wordt montage vergemakkelijkt, is transport eenvoudiger en zijn transportkosten lager. Bovendien heeft aluminium als eigenschap dat het onderhoudsarm en duurzaam is.

Toepassingen
Deze modulaire dakrandbeveiliging is in hoogte verstelbaar is en wordt toegepast als dakrandbeveiliging en als beveiliging om risicovolle zones op het dak af te schermen, zoals nutsvoorzieningen of airco-installaties. De veiligheid van het volledige systeem wordt bovendien onderschreven door de certificering conform EN 13374, klasse A.

Samenstelling Roval-RoofGuard®
De Roval-RoofGuard® bestaat uit aluminium staanders, waaraan door middel van klembeugels twee aluminium leuningen worden bevestigd. Deze staanders monden uit in de door Roval zelf ontwikkelde aluminium koppelvoet. In deze koppelvoet worden de horizontale liggers geplaatst, die iets boven het dakoppervlak liggen en met het andere uiteinde in de kunststof contragewichten uitkomen. De algehele constructie is zeer stabiel, sterk en duurzaam.

Extra voorzieningen
De Roval-RoofGuard® is zelfs uit te rusten met ledverlichting, die een signaleringsfunctie heeft. Hierdoor is het mogelijk om ook bij duisternis het dak veilig te betreden mochten er onverhoopt reparatiewerkzaamheden nodig zijn. Tevens is de RoofGuard® uit te rusten met zonnepanelen. Hiermee slaat Roval twee vliegen in één klap: veiligheid en duurzame energiewinning. Documentatie is gratis te downloaden via ww.roval.eu.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • De Hoop Pekso
  • Itho Daalderop
  • Wienerberger
  • De Groot Vroomshoop
  • Celdex
  • Techcomlight
  • Duco Ventilation & Sun Control
Sluit deze advertentie