VELUX helpt huiseigenaren slim renoveren met virtual reality
Javascript is uitgeschakeld

VELUX helpt huiseigenaren slim renoveren met virtual reality app

Geplaatst: 01-03-2018
VELUX helpt huiseigenaren slim renoveren met virtual reality app

Met je laptop op schoot of door een VR-bril een virtuele rondgang maken door je huis zoals het eruit ziet na een geplande renovatie: het kan vanaf vandaag met ‘MyDaylight’ van VELUX, ’s werelds eerste app voor het visualiseren van daglicht in woningen.

Met de app kunnen huiseigenaren zelf onder meer afmetingen van vloeren, plafondhoogtes en de helling van het dak van hun (toekomstige) woning instellen. Vervolgens is binnen tien minuten in een digitale simulatie in 360˚ of virtual reality te zien hoe het ontwerp uitpakt voor de hoeveelheid daglicht in huis.

VELUX ontwikkelde de app als hulpmiddel voor het groeiend aantal huiseigenaren dat met een renovatie of verbouwing meer ruimte willen creëren en/of de waarde van hun huis willen verhogen. Zij zoeken daarbij steeds vaker naar online ondersteuning en inspiratie. Europeanen besteedden in 2016 maar liefst 377 miljard euro aan renovatieprojecten. MyDaylight geeft hen de mogelijkheid om hun ontwerp daarvoor geheel naar eigen smaak te maken.

Digitaal experimenteren
“Veel mensen die hun huis willen veranderen, hebben moeite om hun idee om te zetten in een concreet ontwerp,” vertelt Jarl Langerak, directeur marketing & communicatie bij VELUX Nederland. Met de app brengt VELUX huiseigenaren een stap dichter bij het huis dat ze voor ogen hebben. De visualisaties maken hun idee haast tastbaar. Zo overbrugt de app de kloof tussen voorstellingsvermogen en implementatie.

Met de app kunnen huiseigenaren vrij experimenteren met hun ideeën voor een renovatie. Parameters zoals de afmetingen van vloeren, de plafondhoogte, de helling van het dak, de precieze plek van ramen en de inrichting van kamers zijn stuk voor stuk instelbaar. Als app is MyDaylight altijd en overal beschikbaar, bijvoorbeeld tijdens het online winkelen en zoeken naar inspiratie.“Er is geen beter moment voor een app zoals deze,” aldus Jarl. “De renovatiemarkt zit volop in de lift nu steeds meer mensen inzien dat dakramen en lichtere kamers de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Meer ruimtelijkheid heeft een bewezen, rechtstreeks effect op het gevoel van comfort en welzijn. Dat zie je ook terug in de prijs van een huis.”

De MyDaylight app is vanaf 1 maart gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl/mydaylight.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
  • Gebr. Bodegraven
  • Kingspan Geïsoleerde panelen
Sluit deze advertentie