Vernieuwde details daglichtoplossingen Techcomlight
Javascript is uitgeschakeld

Vernieuwde details daglichtoplossingen Techcomlight

Geplaatst: 02-09-2020
Vernieuwde details daglichtoplossingen Techcomlight

Bij het ontwerpen van gebouwen wordt tegenwoordig goed gebruik gemaakt van de voordelen die de natuur biedt. Qua comfort en energiezuinigheid een essentieel detail. Daglicht is één van deze voordelen, maar weet niet alle ruimtes even goed te bereiken met de standaard openingen in de gevel of het dak. In dat geval wordt er dan ook snel gekozen voor kunstlicht.

Techcomlight biedt hiervoor een alternatieve oplossing met de Solatube daglichtbuizen.

Daglichtbuizen zijn goed toe te passen in ruimtes die meestal worden verlicht met kunstlicht. Denk aan bijvoorbeeld toiletten, kelders en garages. Ook diepe ruimtes waar het buitenlicht via de ramen niet genoeg is, hallen, en trappen zijn goede voorbeelden. Een daglichtbuis zorgt (vanzelfsprekend) overdag voor een comfortabele leefomgeving en bespaart energie.

Het daglicht komt binnen via koepels welke zijn verbonden met de buizen. In deze koepels worden nog een aantal onderdelen geplaatst om zo de juiste hoeveelheid licht te ontvangen en door te geven via de licht reflecterende buizen naar de desbetreffende ruimte.

Overige toepassingen zoals de luchtdichte manchetten en het eventueel plaatsen van isolatie (om de minimale vereiste prestatie te verhogen) rondom de buis, zorgen voor een goede aansluiting met het geheel.

De Techcomlight details - voorzien van een upgrade met onder andere vernieuwde koepels - zijn beschikbaar voor woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie, en nu te vinden op Bouwdetails Online.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
  • VELUX Commercial
  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
Sluit deze advertentie