Voorkom koudebruggen met Thermo Break thermische onderbrekin
Javascript is uitgeschakeld

Voorkom koudebruggen met Thermo Break thermische onderbrekingen

Geplaatst: 07-05-2017
Voorkom koudebruggen met Thermo Break thermische onderbrekingen

Plaka Nederland biedt met Thermo Break een unieke oplossing voor het voorkomen van koudebruggen. Op eenvoudige, efficiënte en constructief verantwoorde wijze worden met Thermo Break warmte verlies en condensatie vermeden.

Bij een koudebrug kan condensatie ontstaan met als gevolg een grotere kans op bouwschade zoals vocht-, schimmel- en corrosievorming. Een ander nadelig gevolg van een koudebrug is het optredende warmteverlies wat een negatieve invloed heeft op de EPC waarde van het gebouw.

Het is daarom van belang koudebruggen te voorkomen en een thermische onderbreking op te nemen in de constructie. Thermo Break wordt gebruikt om staal op staal of staal op beton constructies thermisch te onderbreken terwijl beide onderdelen wel mechanische met elkaar verbonden zijn.

De Thermo Break platen hebben een zeer hoge isolerende werking en een extreem lage warmtegeleidingscoëfficiënt. Hierdoor zorgen ze voor een simpele en uiterst effectieve oplossing voor het reduceren van warmteverlies en interne condensatie. Thermo Break heeft een temperatuur geleidingscoëfficiënt van 0,187 W/mk of 0,292 W/mk (afhankelijk van het gekozen type en zijn zeer hoog belastbaar (tot een maximale belasting van 250 N/mm²). De platen worden op maat gemaakt en kunnen worden voorzien van gaten volgens meegeleverde tekening.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Kingspan Insulation
  • Knauf
  • MAGNUM Heating
  • Mavotrans
  • Alsecco
  • Recticel Insulation
  • Sapa by Hydro Building Systems
Sluit deze advertentie