Archidat Partners - nieuws - vzc-innovatieve-oplossing-op-zandcementvloeren-
Javascript is uitgeschakeld

VZC: innovatieve oplossing op zandcementvloeren

Geplaatst: 19-04-2017
VZC: innovatieve oplossing op zandcementvloeren

Na lichtgewicht, eco en snelle zandcement is vloeibaar zandcement (VZC) de zoveelste innovatie op rij uit de koker van Weber Beamix. Een zandcement gietvloer die gemakkelijk, snel en door iedereen aan te brengen is.

VZC is in 2014 op de markt gekomen en biedt een alternatief voor de traditionele zandcementvloer. Een groot verschil is dat het product vloeibaar is, waardoor VZC gemakkelijk te verwerken is. Werken met VZC zorgt door het vloeibare ‘easy leveling’ karakter voor een hogere bouwsnelheid en daarmee voor een tijdsbesparing van rond de 30 procent. Dit betekent dat met minder inspanning, minder kosten en minder investeren meer vierkante meters per uur gemaakt kunnen worden.

Kwaliteit én gemak
VZC combineert daarmee voordelen van de eenvoud van zandcement met de unieke en hoogwaardige eigenschappen van cementgebonden gietdekvloeren. In de praktijk blijkt dat de kwaliteit van een gesmeerde vloer afneemt naarmate de oppervlakte of de tijdsdruk groter wordt. Het aanbrengen van een gesmeerde vloer is en blijft immers intensief handwerk. Bij de traditionele gesmeerde cementvloer bepaalt de mate van aandacht, inspanning en de gebruikte mortelkwaliteit uiteindelijk de kwaliteit van het eindresultaat. VZC heeft door het zelfverdichtende vermogen altijd en overal dezelfde hoge kwaliteit. Daarnaast is dit cement gebonden product ongevoelig voor vocht en daarmee extra geschikt voor natte ruimten zoals badkamer, (bij-) keuken en WC. Met een 30 procent lagere CO₂ footprint ten opzichte van traditioneel zandcement in bulk past VZC ook op dat vlak volledig in het huidige tijdsbeeld.

Technische specificaties
De toepassingsdikte ligt vanaf 3 en tot 10 cm. Met z’n gegarandeerde sterkteklasse van C16-F4 is VZC geschikt voor het gieten van cementdekvloeren op betonnen, steenachtige en cementgebonden ondergronden. VCZ kan in combinatie met een stalen wapeningsnet worden toegepast als niet-hechtend of zwevend vloersysteem. Ook is VZC te bij vloertoepassingen in woningen te gebruiken in combinatie met zwaluwstaartplaten.

VZC voor kleine & grote projecten
VZC is voor kleine oppervlakten verkrijgbaar in lucht- en waterdichte plastic zakken van 20 kilo. Het is eenvoudig te verwerken met een betonmixer of een mengpomp. Voor grotere oppervlakten staan de silosystemen die automatisch mengen ter beschikking. En eenmaal uitgegoten op de vloer is het vloeibare zandcement eenvoudig met een drijfrei (of trekker) af te werken.

Meer informatie over vloeibaar zandcement (VZC)

Bekijk de VZC film op YouTube en zie hoe VZC wordt gebruikt

Directeur Bas Huysmans in een interview met het Financieel dagblad over VZC.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Tarkett
  • Techcomlight
  • BASF Nederland
  • Duco Ventilation & Sun Control
  • Dycore
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
Sluit deze advertentie