Archidat Partners - nieuws - wat-kost-het-plaatsen-van-een-prefab-dakkapel
Javascript is uitgeschakeld

Wat kost het plaatsen van een prefab dakkapel?

Geplaatst: 25-04-2019
Wat kost het plaatsen van een prefab dakkapel?

Een dakkapel biedt de bewoner of gebruiker vooral meer licht en ruimte in zijn zolder. Geen wonder dat er veel mensen interesse naar hebben, want de gebruiksmogelijkheden van een ruimte worden dankzij een dakkapel fors vergroot.

De vraag naar dakkapellen is overigens niet alleen bij bestaande bouw. Ook bij nieuwbouw is er meer en meer vraag naar een of meerdere dakkapellen. Dakkapellen zijn er natuurlijk in vele soorten en maten, en de mogelijkheden zijn deels weer afhankelijk van het betreffende dak. En de mogelijkheden of beperkingen bepalen weer mede de uiteindelijke prijs.

De ruwbouw dakkapellen van UNILIN zijn speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig te plaatsen. Ze zijn toepasbaar voor zowel nieuwbouw als bestaande daken. De zijwangen en het dak van de dakkapellen zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenbeplating met daartussen PIR hardschuim isolatie. Met dit dak kan een overspanning van maar liefst 5 meter gerealiseerd worden. De losse componenten zijn snel en zonder hijskraan te monteren. Dat is dus lekker makkelijk. De dakkapel moet nog wel worden voorzien van een kozijn, dakbedekking en gevelelementen.

En wat kost dan een ruwbouw dakkapel…? Reken maar uit!
Als iemand een dakkapel wil (laten) plaatsen is naast de te winnen ruimte ook de prijs een factor van belang. Eén van de eerste vragen die u dan krijgt is zonder twijfel: “wat kost dat?”.
Logisch natuurlijk, maar zonder voorbehouden is die vraag niet altijd even snel en gemakkelijk te beantwoorden. De totale kosten zijn immers van nogal wat factoren afhankelijk, zoals de maatvoeringen, welke overstekken, de RC-waardes, enzovoorts.

Dat zijn de wedervragen die de prijs bepalen, en de factoren die voor een reële prijsindicatie wel meegeteld moeten worden. Om nu snel en eenvoudig uit te kunnen rekenen wat een ruwbouw dakkapel bruto kost heeft Unilin een rekentool op haar website geplaatst. Daarmee kan iedereen snel en eenvoudig uitrekenen wat een ruwbouw dakkapel per stuk bruto kost. Alle van belang zijnde factoren zijn in de rekentool al opgenomen en behoeven alleen maar te worden ingevoerd, waarna een bruto prijs wordt berekend. Snel en gemakkelijk.

De Unilin rekentool is daarmee niet alleen een handig hulpmiddel om de kosten voor een ruwbouw dakkapel te berekenen, het geeft vooral ook inzicht in de samenstelling ervan. De verschillende zaken waarmee rekening gehouden moet worden zijn bijvoorbeeld, de vorm van het dak (recht of getoogd), de dakhelling in graden, de breedte en hoogte van het kozijn, de overstek (voorzijde en zijkanten), de Rc-waardes, oftewel het warmte-isolerend vermogen, van het dak van de dakkapel en van de zijwangen, en zo voorts. En wanneer u in de rekentool één aspect verandert, verandert dat ook direct de prijs.

Om het nog eenvoudiger te maken staan er op de website met de rekentool ook technische schetsen van de diverse aspecten die voor de prijs van belang zijn. Zo zult u zich bij de invoering van de te berekenen gegevens niet snel vergissen.

Met de brutoprijs en het technisch overzicht als resultaat kan dan heel makkelijk de bestelling geplaatst worden bij elke gerenommeerde bouwhandelaar. De rekentool is overigens geheel vrij toegankelijk en kosteloos beschikbaar voor iedereen.

Wilt u deze handige en inzichtelijke rekentool als hulpmiddel voor uw bestelling gebruiken? Doe het gerust, via https://www.unilininsulation.com/nl-nl/support/dakkapel-rekentool

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • FOAMGLAS isolatie
  • Recticel Insulation
  • Sapa Building System
  • Renson
  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
Sluit deze advertentie