Wijchense PéGé woningen weer als nieuw
Javascript is uitgeschakeld

Wijchense PéGé woningen weer als nieuw

Geplaatst: 18-07-2017
Wijchense PéGé woningen weer als nieuw

Na een uitvoerige voorbereiding en overleg met bewoners is, in opdracht van woningcorporatie Talis, de aannemerscombinatie Trebbe-KnaapenGroep in januari 2017 gestart met een grootschalig onderhoudsproject in Wijchen.

De 419 PéGé woningen in de wijk Achterlo zijn nu rond de 45 jaar oud. De woningen worden zowel van binnen als van buiten aan de huidige eisen aangepast om ook in de toekomst woongenot te blijven bieden. De woningen worden energiezuiniger, comfortabeler en veiliger. Het project is in drieën gesplitst over de wijken Heilige Stoel, Homberg en Kraaijenberg. A3 Architecten maakte samen met Trebbe-Knaapengroep het ontwerp voor de nieuwe gevels. Voor elke wijk is een visie ontwikkeld met elementen uit de omgeving van Wijchen.
De werkzaamheden zijn per woningtype anders. In elk geval krijgen alle woningen een nieuwe gevel en vinden in de woningen de volgende werkzaamheden plaats: vernieuwen dak, energiezuiniger maken van de gevel, asbestsanering, controle brandveilig-heid, plaatsen rookmelders en mechanische ventilatie. Afhankelijk van de technische staat worden ook de badkamer, keuken, toilet en elektra vernieuwd.

In de woningen worden BUVA hardglas valramen geplaatst in de toiletkozijnen. In de bestaande houten kozijnen wordt BUVA serie ISO-1000 toegepast en bij nieuwe kunststof kozijnen BUVA serie ISO-PLUS 2000. De ramen hebben een goede isolatie-waarde, zijn onderhoudsvrij en zorgen voor een maximale daglichttoetreding.

De zogenaamde PéGé woningen zijn ontworpen en gebouwd door de Wijchense architect en aannemer Peter Guelen. In de jaren ‘60 en ‘70 zijn er zo’n 12.000 PéGé woningen gebouwd in circa 50 dorpen. De woningen zijn gebouwd volgens de stapelbouw-methode. De woning scheidende wanden bestaan uit gemetselde B2-blokken, de gevels bestaan uit een spouwconstructie van metselwerk en verdiepingshoge houten montagekozijnen.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Ravago Building Solutions Netherlands
  • Boon Edam Nederland
  • Xella Nederland
  • Bergschenhoek Luchtcomfort
  • Burgerhout
  • BUVA homecare systemen
  • Nelskamp Dakpannen
Sluit deze advertentie