Xella organiseert drie regionale BIM-sessies voor aannemers
Javascript is uitgeschakeld

Xella organiseert drie regionale BIM-sessies voor aannemers

Geplaatst: 27-08-2013
Xella organiseert drie regionale BIM-sessies voor aannemers

VUREN - Het Bouw Informatie Model (BIM) voegt letterlijk een nieuwe dimensie binnen het bouwproces toe. Maar hoe werkt deze ontwikkeling precies en wat levert het financieel op? Hierover houdt Xella Nederland drie bijeenkomsten Zwolle (19 september), Houten (24 september) en in Eindhoven (26 september). Op deze manier neemt Xella het initiatief om aannemers concreet te ondersteunen in hun gebruik van BIM. De sessies zijn voor aannemers en relaties van Xella.

Tijdens de bijeenkomsten komen steeds drie experts aan het woord die hun gedachten over en ervaringen met BIM delen. Eén van hen is Arjan Walinga, die namens Bouwend Nederland uiteenzet wat dit model in de komende jaren kan betekenen voor de bouwsector. ‘Sommigen zeggen dat een open cultuur nodig is voor een succesvolle doorvoering van BIM. Maar moet je dan alles weggeven? Zeker niet! Ik wil bespreken waar bedrijven hun grens kunnen trekken.'

De bijeenkomsten hebben een praktisch karakter, zodat de bezoekers na afloop volledig op de hoogte zijn van de mogelijkheden en zelf aan de slag kunnen met BIM. Xella is een voorloper op dit gebied. Zo zijn Silka, Ytong en Multipor producten geschikt voor BIM. Bijzonder is echter dat Xella als bouwpartner andere partijen actief betrekt bij het gebruik van BIM en hen helpt om hier ook geld mee te verdienen. Daarover vertelt Ardon van Holst, hoofd van de projectgroep BIM bij Xella, tijdens de bijeenkomsten.

Het programma wordt afgesloten door een klant van Xella die al actief BIM't. Met voorbeelden uit de praktijk kan hij vertellen hoe de ketensamenwerking precies verloopt en wat hier de voordelen van zijn. Ontwerpfouten kunnen bijvoorbeeld al in de beginfase worden opgespoord, doordat alle betrokken partijen informatie over het bouwwerk toevoegen aan het model. Hierdoor blijven de faalkosten beperkt. De BIM-sessies worden afgesloten met een borrel, die de gelegenheid biedt om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Het bijwonen van de bijeenkomst is gratis.

Kijk op www.bimmetxella.nl voor meer inschrijven en meer informatie over de BIM-sessies.

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Leviat
  • Emco Benelux
  • Derbigum duurzame dakbedekking
  • Van de Vin ramen en kozijnen
  • Faay Vianen
  • Fakro Nederland
  • JORDAHL
Sluit deze advertentie