Archidat Partners - nieuws - zichtzijdes-voor-dakelementen-maak-het-je-gemakkelijk
Javascript is uitgeschakeld

Zichtzijdes voor dakelementen? Maak het je gemakkelijk!

Geplaatst: 25-03-2019
Zichtzijdes voor dakelementen? Maak het je gemakkelijk!

Het gebeurt natuurlijk vaak genoeg, dat u voor uw klant, of dat uw klant zelf, een dak moet vervangen. Bijvoorbeeld vanwege renovatie, of herstel. Als het dan om de keuze voor de te gebruiken dakelementen gaat, is een goede isolatie een van de belangrijkste voorwaardes.

Die voorwaarde ligt natuurlijk voor de hand; het dak is immers de plek waar de meeste warmte verloren gaat, dus een goede isolatie is omwille van de energiekosten van groot belang.

Maar een dak heeft ook een andere kant, namelijk de zichtzijde. Naast een goede isolerende werking, komt dan ook vaak de wens voor een fraaie afwerking. U, of uw klant, kan altijd voor een standaard afwerking kiezen, en het plafond zelf helemaal afwerken kan natuurlijk ook altijd. Maar als de dakelementen isolerend én de zichtzijdes ook direct fraai afgewerkt moeten zijn, dan moet u de dakelementen van Unilin hebben. Deze zijn namelijk voorzien van een fraaie afwerking, zijn esthetisch en daarbij isolerend tegelijk.

De dakelementen van Unilin zijn er in verschillende uitvoeringen en ongeacht de uitvoering hebben ze overwegend dezelfde technische specificaties, waaronder een PIR hardschuim isolatie.
Daarnaast zijn ze vrijwel alle van 12 mm watervaste houtspaanplaat en voorzien van (overwegend) 17mm dikke vuren planken.

Als het om de zichtzijde van de dakelementen gaat is er de keuze voor (semi-) afgewerkte panelen, maar ook voor luxueuze, decoratieve panelen. De (semi) afgewerkte elementen zijn witgelakt, geperforeerde houtspaanplaat, OSB of multiplex Fins vuren. De luxueuze en meer decoratieve panelen hebben een meer getextureerde afwerking.

De zichtzijde is dan mogelijk in hemelswit, grijs (pompei of stromboli), populier, lambrige, volige, lambris of unigreen.

De UNIOSB is van 12 mm OSB klasse III, heeft geen schoon werk, en geen lasnaad. De UNIPLEX, F en GS is van 12 mm multiplex met Fins vuren klasse II met een lasnaad.
De dakelementen met binnenafwerking zorgen in elk geval voor een nette en warme uitstraling omdat ze altijd een authentiek karakter hebben.

De elementen zijn overigens leverbaar tot 8.000 mm lengte en een breedte van 800 mm. Voor optimale overspanningsmogelijkheden hebben de elementen drie ribben in diverse afmetingen. Ook doorstekende ribben, omwille van overstek of gootdetail zijn mogelijk en zelfs speciale elementen voor de realisatie van kopgevel-overstek zijn desgewenst leverbaar.

De elementen zijn leverbaar met 9 typen onderplaten en natuurlijk, erg belangrijk, de dakelementen van Unilin zijn altijd brandveilig en zeer duurzaam.

Kortom: Unilin heeft een brede keuze aan zichtzijdes voor dakelementen die aan alle eisen tegelijk voldoen: in een handomdraai de leef- of zolderruimte isolerend én esthetisch afgewerkt.

Wat de keuze ook wordt, de dakelementen van Unilin met binnenafwerking maak je je het gemakkelijk. Veel handiger kan het niet.

Wilt u meer weten over onze dakelementen, of eens wat projecten bekijken, bezoek dan onze website: https://www.unilininsulation.com/nl-nl/zichtzijdes

Overig partnersnieuws

 

Onze partners

  • Therminon
  • Totaaldakconcept.NL
  • Wilms
  • Naxis Energy
  • RHEINZINK
  • SOPREMA
  • DigiOffice
Sluit deze advertentie