Archidat Partners - ravago-building-solutions
Javascript is uitgeschakeld

Ravago Building Solutions

Ravago Building Solutions

Contactgegevens

Leeuwenbrug 105 B
7411 TH DEVENTER

Leeuwenbrug 105 B
7411 TH DEVENTER

Tel.:0570-634474
E-mail:info.rbs.nl@ravago.com
Web:www.blauwplaat.nl
Blauwplaat is ontstaan in 1990 als samensmelting van twee bedrijven, Gebr. Kooy b.v. en H. Geerdink Beheer b.v. Beide bedrijven voerden de distributie uit van de Styrofoam XPS isolatie van DOW in Nederland, respectievelijk van 1979 en 1977. In 1994 werd Blauwplaat overgenomen door Ravago en Wedi, twee bedrijven die reeds vele jaren ervaring hadden in de distributie en verwerking van de Styrofoam producten. In 2009 nam Ravago de aandelen van Wedi over en kwam Blauwplaat volledig in handen van de Ravago groep. Tot in 2018 focuste Blauwplaat zich op de distributie van Styrofoam XPS isolatie op de Nederlandse bouwmarkt. Sinds december 2018 heeft Ravago de productie van Styrofoam in Europa overgenomen van DOW en is Blauwplaat niet meer distributeur, maar salesorganisatie van een eigen productie.

Ravago Building Solutions

Artikelen van Ravago Building Solutions

Upgrade Styrock kantplank

Upgrade Styrock kantplank

Het huidige bouwbesluit schrijft voor dat een nieuw te bouwen bouwwerk energiezuinig moet zijn en dat ieder deel van de gebouwconstructie moet voldoen aan een minimale Rc-waarde van 3,5 m2.K/W. Dit betekent dat ook het gebied tussen onderdorpel en fundering goed zal moeten worden geïsoleerd om te kunnen voldoen aan deze wetgeving.

Styrock is vanaf nu ook beschikbaar als gevelplint met geïntegreerde waterslag

Styrock is vanaf nu ook beschikbaar als gevelplint met geïntegreerde waterslag

De nieuwe isolerende gevelplint is opgebouwd uit duurzame blauwe XPS isolatie (Styrofoam) fabrieksmatig verlijmt op een 15 mm lichtbetonplaat met aan de bovenzijde een kunststeen waterholprofiel.

Styrofoam C2C Certified

Styrofoam C2C Certified

Dow Building Solutions heeft een strenge, externe evaluatie van haar isolatieproducten voor de bouw doorstaan. De evaluatie werd uitgevoerd door MBDC (McDonough Braungart Design Chemistry, LLC), een mondiale organisatie, gespecialiseerd in duurzaamheidsadvies en productcertificatie.

 

Onze partners

  • ACO
  • Xella Nederland SILKA
  • Calduran Kalkzandsteen
  • BIA Beton
  • Kubus Informatiesystemen
  • Archidat Bouwformatie
  • Dutch Engineering
Sluit deze advertentie